Nemrég az Ozempic cikk kapcsán relaizálódott bennem, hogy 10 éve kezdődött minden, és akkor még nem is gondoltam, hogy végül én aki azt se tudta, hogy eszik vagy isszák a szénhidrátot, én aki a sarki közértbe is kocsival jártam… hogy majd én leszek az aki másoknak ad tanácsot, hogy megszeretem a sportot, bármi is legyen az. Majd ahogy a főoldali sliderekhez kerestem régi képet és véletlen így jött ki a 2 kép egymás mellett, jöttem rá, hogy vajon mit is mondhatnék a 10 évvel ezelőtti Marcsinak?

Kedves Marcsi!

Nemrég jöttél ki a orvostól aki azt mondta neked, hogy rajtad áll hogy mikor leszel inzulinos cukorbeteg. De hogy is kerültél ebbe a helyzetbe?

Emlékszem, összezavarodott a menstruációd és teljesen véletlenül jutottál be egy olyan orvoshoz, aki megoldást keresett olyan problémákra is, amiket még te nem is sejtettél. Talált is problémákat: PCOS, Pre diabétesz.. adott is megoldásokat: dietetikus telefonszámát, és egy valag gyógyszert és egy jótanácsot: Mária, az, hogy mikor lesz cukorbeteg az csak azon múlik mit tud hozzátenni életmódváltásában a gyógyszerek mellé. Ez lehet akár pár hónap és lehet akár 5-10 vagy akár 15 év is…

Szóval így a 10 éves évfordulónkon had mondjam el, hogy nem is történhetett volna veled jobb dolog, mert ez a kihívás olyan utakra visz amiket nem lehet tervezni, amik nem bakancslistásak, de mégis mégis egy új életcél és hivatás előtt állsz, ahol nagyon sok embernek fogsz segíteni.

Ez a legnehezebb és egyben a legcsodásabb út is ami telis tele van élménnyel. Óhh de micsoda élményekkel…

Az elkövetkező 10 évben rengeteget fogsz tanulni magadról a testedről, a határaidról és azok feszegetéséről. Sportolni fogsz. Igen Te! Meg is fogod szeretni. Kipróbálsz majd több olyan mozgást amit tényleg élvezni fogsz! Képzeld! A füstölt sajtos füstölt húsos pizzán, a mekin és a jégeren kívül számtalan enni és innivaló van ám:) Rengeteg csodás emberrel ismerkedsz meg! Lesznek sérüléseid, amiből tanulsz! Ami rávezet arra hogy neked erről tanulnod kell, majd minden tudásod át fogod adni azoknak akiknek szükségük van rá!

Közösséget építesz, és élvezhetővé teszed másoknak is ezt az utat. Szakmát váltasz és hivatásod lesz az új életed, mások új élete!

Persze, várhatnád, hogy letoljalak, hogy Te barom, ha 10 évvel hamarabb indulsz el ezen az úton már hol tartanál, de nem, most van itt az ideje és az előző 10 évet sem csinálnám máshogy, még most sem! Nem árulhatok el többet, de máris büszke vagyok rád!

2023 – Marcsi

Nem szeretnék mindent elmondani magamnak, hogy mennyi minden vár rám, hogy én majd futni fogok, jézusom de mennyit… bringával melóba járni, triatlonozni, gyúrni, edző leszek, spinning edző, funkcionális tréner, laborokat elemzek, táplálkozási tanácsadó…. áhh és hogy a végén Medical Fitnessz Szakértő. Nem nem ezt az akkori Marcsi nem értette volna még. Még most is néha nehéz felfogni, és minél többet tudok annál nagyobb tudáséhség van rajtam… Mindenesetre az én életmódváltásom egy csodás kaland volt, de az egy nagyon hosszú sztori, amit nem bír el egy blogbejegyzés.

Te mit mondanál a 10 évvel ezelőtti énednek?