A napokban igen nagy figyelmet kapott a social media felületeken egy bizonyos „szer” ami egyébként gyógyszer, hogy a „celebek ezzel fogynak”… Innentől kezdve kiélhették magukat a véleményhuszárok, amivel csak egy pár bajom van:

  • Maximálisan értem a Tatár Csilla által indított lavinát, (nem jut hozzá az akinek szüksége van rá) viszont sajnos nagyon sok edzői kollega oldalán már a bodyshaming-ig fajul a téma mind a kollégák, mind a kommentelők felől.
  • Azok is rosszul fogják magukat érezni akiknek ez a gyógyszer adta meg a lehetőséget, hogy számtalan sikertelen diéta, millió laborvizsgálat, több állami és magán szakorvos, gyógyszerek és más gyógyszerek és azok mellékhatásai miatt el sem tudtak indulni a fogyás és a gyógyulás útján. Mert nekik a fogyás a gyógyulás. Esélyt kap a magas vérnyomás javulására, az anyagcsere rendezésével a hormonális rendszer javulására, talán esélyt kap egy rég várt teherbeesésre, talán csökkennek az ízületi fájdalmai… Na ők érzik magukat kellemetlenül, nem „celebek”. És sajnos azok is akik az elmúlt időszakban nagyobb súlyfeleslegtől megszabadultak, mert egyből jön a gyanúsítgatás hogy na biztos Ő is ezt a szert használta… Az átlag ember fogja magát szarul érezni…
  • Mindemellett teljes mértékben nekimegy az orvosoknak, mert innentől kezdve az a szakember aki ezt felírja azonnal kuruzslóvá lesz bélyegezve
  • Hiányt generál, mert most már az is ismeri aki eddig nem ismerte, és meg fogja találni az utat az aki elvetemülten akar fogyni, hogy hozzájusson…

Az elhízás egy nagyon veszélyes és bonyolult dolog, és nem szabad pálcát törni azok felett akik elhíztak, mert nem tudhatod, hogy mi okozza azt a túlsúlyt amit Ő nap mint nap cipel. És hidd el nem könnyű azt cipelni.

Van aki szülés után 2 hónappal már visszanyerte álomalakját, van aki szülés után szoptatás alatt lefogy mindent és nem érti hogy hogy tudnak szoptatással mások hízni (és erre épít bizniszt), van akinek szétesik az anyagcseréje és pont nem fogy, hanem hízik, ami okkal történik, nem azért mert zabál, hanem mert TÚLÉL! Épp túléli azt az anyagcserezavart ami egyszer csak jött a semmiből…

Igen én tudom, 2,8 és 12 közt liftezett a cukrom minden szoptatás után. Az hipót elkerülve a cukros tejet ittam, hogy ne ájuljak el, csoki mindig volt nálam, hogy ne essek össze. És mit ad isten hármasával jöttek a kilók annak ellenére, hogy szülés után 5. hétre a szülés előtti súlyomnál voltam. Mozogtam, órát tartottam élőben, próbáltam jól enni (amikor épp nem túléltem), de ez az ördögi kör nem szűnt meg addig amíg szoptattam és nem írták fel nekem is ezt a „csodaszert” a mellé az amúgy nem alacsony dózisú gyógyszer mellé amit 2013 óta szedek. Ami befagyasztotta a prediabétesz idővonatát, ami bármikor újraindulhat.

Mint tudjátok közel 130 kg-ról indultam akkor és az életmódváltást sikeresen alkalmaztam… de nem ment volna ha ezt a magas dózisú alap gyógyszert nem kapom meg… Szóval ha így vesszük már 2013 óta „doppingolok”.

Így is nézhetjük, meg úgy is, hogy kaptam az orvosomtól és a saját hozzáállásomtól még kb 10-20 évet az inzulinig… 10et már biztos… és ahogyan rajtam is áll úgy a gyógyszerezésemen is, hogy meddig tudom kitolni ezt az állapotot, hogy ne kelljen inzulinos 2-es tipusú cukorbetegnek lenni.

Mert az első konzultáción elmondta: „Mária, az hogy mikor lesz inzulinos cukorbeteg, csak azon múlik, hogy meddig tudjuk ezt az állapotot féken tartani. Ez lehet pár hónap is és lehet akár 10-15 év is”

Ez a változás hozott engem az edzői és életmódmentori pályára. És segítettem a tanulmányaim mellett a saját tapasztalataimmal rengeteg embernek ráállni egy jobb útra, ami sokszor tényleg a laborban kezdődött…

Hiánycikk lett a „csodaszer”. Miért? 

Mert egyre népszerűbb az orvosok körében. Miért? Mert MŰKÖDIK.

A modern orvostudomány folyamatosan fejlődik és fejlődik, olyan kezeléseket hozva létre, amelyek segítségével az emberek olyan módon vehetik kezükbe egészségük irányítását, ami korábban elképzelhetetlen volt.

Vannak mellékhatások? IGEN. 

Idézném a gyógyszerész oktatómat: ” aminek van hatása, annak van mellékhatása is”

Mikor alkalmaz egy gyógyszert egy orvos terápiaként? Amikor a mellékhatások mértéke eltörpül a nem alkalmazás következményével szemben. 

Hányinger émelygés vagy pár hónap múlva inzulin? A tartós túlsúly egészségügyi kockázatai eltörpülnek a hányinger mellett!

230 obezitással összefüggő kísérő betegséget és 

komplikációt azonosítottak, amelyeket befolyásolni 

képes a testsúlycsökkenés. 

Lehet naiv vagyok, de én még hiszek az orvostudományban és az orvosokban. Jó én is hallottam ezt azt, de szerintem mindenki keresse meg magának azt az orvost akiben megbízik és ne szaladgáljon sztárdokikhoz, mert a celebek is odajárnak.

Edzőként életmód mentorként több száz kliens tapasztalatából rég ismerem ezt a „csodaszert”, (2018 óta van forgalomban) ami nem mindenkinek segít ám, tehát nem varázsszer. Így jobb ha az orvos dönti el, milyen gyógyszeres vagy nem gyógyszeres terápiát alkalmaz.

Fontos megjegyezni, hogy bár az Ozempichez hasonló gyógyszerek segítséget nyújthatnak, nem helyettesíthetik az olyan ésszerű életmódbeli döntéseket, mint a kiegyensúlyozott táplálkozás és a rendszeres testmozgás.

Az Ozempic egy kényelmes és ettől vonzó alternatívának tűnhet megszabadulni a helytelen életmód következtében felgyülemlett felesleges kilóktól. Az Ozempic azonban egy GYÓGYSZER! A tudomány arra találta ki, hogy gyorsan megszűntesse a vércukorszinttel kapcsolatos betegségek okozta extrém és veszélyes élettani állapotokat, így segítsen kiszabadulni az ördögi körből és rendszeres mozgással, tudatos étkezéssel ráállni a gyógyszermentes, egészséges, hosszútávú megoldásra.

ÖSSZESSÉGÉBEN ÚGY GONDOLOM, HOGY A KÉT MÓDSZER, AZ ÉLETMÓDVÁLTÁS ÉS AZ OZEMPIC GYÓGYSZER NEM HELYETTESÍTHETIK EGYMÁST, DE ELTÉRŐ ÉLETTANI ÁLLAPOTBAN MINDKETTŐNEK MEGVAN A HITELES LÉTJOGOSULTSÁGA A TÚLSÚLY, ILLETVE AZ ESTELEGESEN MÖGÖTTE ÁLLÓ BETEGSÉG KEZELÉSÉBEN. 

Következő blog bejegyzéseimben kitérek arra,

  • mik a gyógyszer mellékhatásai, hatásai, és részletesebben írok arról, hogy miért volt feltétlen fontos ez a terápia nálam
  • le lehet-e „szokni” róla
  • hogyan működik a levezetése és mire kell számítani
  • Kérdezz-felelek videó

Amennyiben bármi kérdésed merülne fel, amit Medical Fitnesz Szakértőként és használóként is talán meg tudok válaszolni, kérlek írj kommentet.