Ez nem az a Spárta, ahol félmaratont kell teljesíteni tüzes-saras akadálypályán. Nem kell kötélre mászni, nem kell burpeeket nyomni, de egy egyszerűbb verzóját biztos fogjuk csinálni. 

 

Nem összekeverendő a Sparta mint akadályfutás és a Spartanfitt ® license.

A Spartan BodyWeight® a Spartanfitt ® termékcsalád legfrissebb tagja. Saját testsúlyos gyakorlatokra épülő mozgásforma, mely segít a rehabilitációban, a koordinációban és erőfejlesztésben is. Ez a mozgásforma ötvözi a harcművészetet, gyógytornát, pilatest, fitneszt és a rehabilitáció bizonyos elemeit úgy, hogy az mindenki számára könnyen elérhető, megérthető és kivitelezhető legyen. A saját testsúlyos edzés fejleszti a mobilitást, erőt valamint az általános állóképességet a lehető legtermészetesebb módon. Visszamegyünk az alapokig és a mozgásos folyamatokat a legelejéről építjük fel. (www.spartanfitt.hu)

Nem is szabadna máshogy nekikezdeni egy saját magától túlterhelt testet edzeni. Meg kell tanulni a többlet súllyal együtt dolgozni és azt a hasznunkra fordítani. Hasonló túlsúllyal rendelkező csoporttagokat válogatunk össze, hogy  hasonló feladatokkal akár párban vagy csoportban is tudjuk együtt dolgozni.

Eleinte kis könnyű tornaórának tűnik majd, de amikor elkezd ott is fájni ahol nem gondoltad, hogy van izom, rájössz, hogy sokkal többet ér a saját tested, mint egy akármilyen edzőtermi gép. Ráadásul mindig kéznél van. Az órák nagyrésze a zsírégető puzustartományban zajlik, így garantáltan sírni fog a zsír!

A kezdő program (első 3 hónap) célja, hogy a testet felkészítsük egy nagyobb igénybevételre, olyan erőnlétet és állóképességet fejlesszünk, mindamellett hogy ledobunk pár kilót, hogy később könnyebben és hatékonyabban tudunk majd dolgozni.